Mijn selectie

Benalup-Casas Viejas

Conil de la Frontera
Barbate
Inwoners6929
Oppervlakte60.70 km2
Bev.dichtheid114,2 per km2
ComarcaLa Janda
ProvincieCádiz


Benalup-Casas Viejas: Rechtstreeks naar de prehistorie
Benalup is zo´n slapend wit dorp, met blaffende hondjes, mooie voortuintjes, en wapperend wasgoed. Maar met een van de meest bijzondere vondsten in Spanje.
Benalup Casas Viejas is een klein plaatsje met ongeveer 6750 inwoners op 65 km van Cádiz landinwaarts. De naam van deze stad maakt je gelijk nieuwsgierig, Benalup oude huizen? Maar bij het zoeken naar de betekenis is het juist het eerste deel wat uitgelegd wordt. De naam is gekoppeld aan die van de Arabische toren van Ben-a-Alup, daterend uit het Arabische verleden. Een lokale legende bevestigd dat het "zoon van de wolf" betekent.
Deze plaats werd al bewoond in de prehistorie, getuige hiervan zijn bijzondere rotstekeningen en megalieten, zoals de "Tajo de las Figuras". De menselijke aanwezigheid in dateert tenminste uit het Boven-Paleolithicum, maar het is juist in het Neolithicum waar veel van bewaard is gebleven. De Tajo de las Figuras of de Cueva de Bacinete vormen beeldgroepen die duurden tot het Kopertijdperk. Daarin zijn naturalistische en schematische voorstellingen te zien.
Uit de Late Bronstijd voor de documentatie van de Feniciërs, Grieken en Romeinen begonnen, zijn er vele grafmonumenten gevonden, waarbij de hunebedden opvallen. Later, in de pre-Romeinse tijd en zelfs later, werden talloze graven gevonden, uitgehouwen in de rotsen, altijd op prominente plaatsen.

Bent u geinteresseerd dan kunt u het Centro de interpretación Cadiz prehistórico bezoeken. Een unieke plek om de prehistorie in deze provincie te ervaren. Er zijn routes die u kunt rijden, las rutas de Cadíz de prehistorico, door heel Cádiz met vele bijzondere plekken om te bezoeken.

Benalup Casas Viejas heeft ook landelijke bekendheid in de recente geschiedenis door nogal tragische gebeurtenissen die plaatsvonden in 1933. Op 11 januari riep een groep anarchistische dagloners het libertarische communisme uit. Deze dagloner ontsloeg de burgemeester en probeerde de kazerne van de Guardia Civil in te nemen, die ze in brand staken. De regering van de Republiek stuurde de Guardia Civil en de Assault Guard, die in de stad rond schoten. Ze verbrandden de hut van een van de dagloners, Francisco Cruz alias Seisdedos, waar zes mensen stierven, het startte een reeks van gebeurtenissen met als resultaat de executie van verschillende verdachten die deelnamen aan de ruzie.
Deze gebeurtenissen veroorzaakten uiteindelijk de val van de regering van Manuel Azaña.

 Benalup-Casas Viejas Benalup-Casas Viejas Benalup-Casas Viejas Benalup-Casas Viejas Benalup-Casas Viejas Benalup-Casas Viejas Benalup-Casas Viejas Benalup-Casas Viejas Benalup-Casas Viejas Benalup-Casas Viejas

 
 
 

Demografie

 
 
 
Folders over Benalup-Casas Viejas
Map  Benalup-Casas Viejas


 
Plaatsen in de buurt van Benalup-Casas Viejas
Alcalá de los Gazules
Witte fata morgana in Los Alcornocales
Als een witte fata morgana verschijnt het dorp Alcalá de los Gazules op je netvlies als je er naartoe rijdt. Precies zoals een wit Andalusisch dorp eruit hoort te zien in je verbeelding.
Barbate
Verborgen eenvoud....
Het ligt prachtig, met aan de ene kant de kust met stranden en hoge rotswanden en aan de andere kant het natuurpark la Breña, met mooie bossen van pijnbomen met hun mooie kleur groen.
Medina-Sidonia
Zoet en monumentaal
Het balkon van de Bahía de Cádiz door de panoramische vergezichten die je er hebt. Medina Sidonia ligt op een berg en als je de moeite neemt om naar het hoogste punt te lopen wordt je ruimschoots beloont.
Vejer de la Frontera
La buena vida, het goede leven.....
Slenteren door de smalle straatjes, de witte muren met de rijke kleuren van planten en potten, maken een wandeling tot iets onvergetelijks. In elke hoek, in elke gevel, is een prachtig detail te ontdekken.

Zoek hier vakantiewoningen in:
Benalup-Casas Viejas