Mijn selectie

Strandgids - Stranden El Puerto de Santa María

Fuentebravía
El Puerto de Santa María
Dit strand ligt in een woonwijk en omvat de woonwijken El Manantial en Fuentebravía, waaraan het zijn naam ontleent. Het heeft doorgaans een hoge bezettingsgraad. Je kunt hier duiken, vissen en windsurfen.
La Calita
El Puerto de Santa María
Het strand van La Calita is een van de meest charmante stranden van de stad. Deze kleine baai ligt tussen het strand van La Muralla en het strand van Santa Catalina (het laatste ook bekend onder Vistahermosa vanwege de naam van de urbanisatie waar het zich bevindt). Natuurlijk, schoon en goed verzorgd, het heeft rotsachtige richels in het water, waardoor het ideaal is voor onderwatervisserij, duiken, enz.
La Puntilla
El Puerto de Santa María
Het wordt beschouwd als het meest populaire strand omdat het het dichts bij de stad ligt. Gelegen aan de rechterkant van de monding van de rivier de Guadalete en gescheiden door een steiger, kunt u er toegang toe krijgen hetzij via een wandeling langs de rivier naar de mond of via de weg el Camino de los Enamorados, genietend van de dennenbossen (ongeveer 15 minuten van het centrum van de stad). Hier kunt u genieten van kalm water om te zwemmen, hoewel het een ietwat winderig gebied is, uitstekend geschikt voor windsurfen en kite.
Playa de la Muralla
El Puerto de Santa María
Een klein strand beschut tegen de golven en de wind. Het ligt naast de jachthaven van Puerto Sherry. Aan het ene uiteinde van het strand op een rotsachtige rotsrichel zie je de ruïnes en muren van het kasteel van Santa Catalina, het belangrijkste punt van het verdedigingssysteem van de baai van Cádiz. Naar het noorden maken de klif en de rotsachtige bodems plaats voor La Calita.
Playa de Levante
El Puerto de Santa María
Het strand Playa de Levante, gelegen aan de laatste gebouwen van de urbanisatie Valdelagrana, ligt in een moerasgebied dat is gereserveerd voor zijn natuurlijke waarden. Dit strand heeft sinds 2003 een gedeelte voor naturisme, een gemarkeerd gebied van ongeveer 60.000 m2 vanaf een punt op 1.700 meter van de laatste gebouwen en 2.300 meter van de monding van de rivier de San Pedro, in de omgeving die bekend staat als "Ramón 2".
Playa de Santa Catalina
El Puerto de Santa María
Lang zandstrand dat een groot aantal bezoekers ontvangt en waar u kunt genieten van watersporten, vissen, windsurfen, kajakken, motorboot, enz. Het omvat de gebieden El Ancla, Las Redes en Vistahermosa. Dit strand is, samen met dat van Valdelagrana, het langste in deze gemeente. Het omvat de stranden die in de volksmond bekend staan als Vistahermosa of El Buzo, Red Cangrejo en Las Redes of El Ancla, voor de urbanisaties waarin het zich bevindt.
Valdelagrana
El Puerto de Santa María
Het is een van de drukste stranden, vooral in de zomer. De grote uitbouw en de windomstandigheden maken het ideaal, zowel voor het beoefenen van watersporten zoals windsurfen of kitesurfen, als om te ontspannen met wandelingen langs de kust. Het heeft toegang voor gehandicapten dankzij banen die langs het strand zijn geïnstalleerd, evenals modules voor gehandicapten met speciale zwemstoelen voor mensen met een handicap. Er zijn ook gebieden met hangmatten en parasols, sportterreinen en verhuur van waterfietsen. Tijdens het officiële strandseizoen, van juni tot september, is het VVV-kantoor aan de Paseo Maritimo dagelijks geopend van 10.00 tot 20.00 uur. Zowel in de urbanisatie als langs de boulevard kunt u allerlei soorten entertainment en catering vinden, zoals restaurants, cafés, pubs, bowlen, ijsbaan, etc.