Mijn selectie

Strandgids - Stranden Cádiz

Playa La Caleta
Cádiz
Het strand van La Caleta, gelegen tussen de kastelen van Santa Catalina en San Sebastián, is het meest populair en bekend in Cádiz. Het meest kenmerkend is de stedelijke omgeving, maar in dit geval een mooie bebouwing, waarin het kuuroord van Nuestra Señora de la Palma en Real en de defensieve vestingwerken opvallen door hun bijzondere architectuur. De voorzieningen zijn zeer compleet, het omvat o.a. bewaking en er wordt dagelijks schoongemaakt.
Cortadura
Cádiz
Het is het enige natuurlijke strand van de gemeente en is het strand naast de weg die Cádiz verbindt met San Fernando, de CA-33, het scheidt de Baai van Cádiz van de Atlantische Oceaan. Het heeft een lengte van 3.900 meter,een gemiddelde breedte van 60 meter, fijn zand met duinen. Onder de fauna, zijn er meeuwen, sterns en steltlopers, vooral de kleine stern of de zwartgerapte plevier, de roodstaartgekko en de Iberische skink. De flora bestaat voornamelijk uit duinvegetatie zoals riet en tamarisk.
El Chato / Torregorda
Cádiz
Dit strand, samen met Playa de la Anegada, staat ook bekend als Playa Urrutia en ligt tussen Playa Cortadura en Playa de Camposoto, met toegang via playa Cortadura.
La Victoria
Cádiz
Het strand ligt tussen de golfbreker van het strand Santa Maria del Mar en het fort van Cortadura. Het strekt zich uit tot de voet van de stedelijke helm van Cádiz. Het heeft een lengte van ongeveer 2.800 meter, en een gemiddelde breedte van 185 meter, breed bij laag water na de regeneratiewerkzaamheden die zijn uitgevoerd. Onder de fauna zie je zeemeeuwen en steltlopers, maar de vegetatie is schaars vanwege de afwezigheid van duinen. Het is een verstedelijkt, open en rechtlijnig strand.
Santa María del Mar
Cádiz
Het is een stedelijk strand gelegen tussen twee golfbrekerpieren, één gelegen in het westen en de andere in het oosten, om de erosie van het strand te verminderen. Het heeft een lengte van 650 meter met een gemiddelde breedte van 50 meter. bij eb. Net als in La Victoria als stedelijk strand, heeft het geen natuurlijke vegetatie,maar wel voorzieningen.