Mijn selectie

Strandgids - Stranden Rota

El Rompidillo / El Chorrillo
Rota
Stedelijk strand gelegen tussen de Puerto de Rota en de militaire haven, waar een krachtige wind waait, dus het is een goede plek om te windsurfen en te zeilen.
Galeones
Rota
Tussen de klifrichel "Pico de Barro" en de golfbreker die de Rota marinebasis afbakent, is er het Playa de Galeones of del Almirante. Begrensd door de golfbreker van de promenade, op de kust, bedekt een rotsachtig platform een groot deel van het zandoppervlak. Een oppervlak van kleiachtig zand bedekt de bodem bij de "Pico de Barro", zwemmers gebruiken deze modder gewoonlijk als een spa behandeling, masseren zich er mee in en laten zich drogen in de zon. De aanwezigheid van habitats in de baaien van Cádiz die deel uitmaken van het Natura-netwerk, hebben dit gebied waardig beschermd om de natuurlijke waarden te behouden. De weidse weiden met bloeiende planten, de rotsachtige platforms of de bodem van het moeras zijn de delen die zijn opgenomen in dit gebied met speciale bescherming.
La Ballena
Rota
Lang strand van 4500m lengte, met fijn zand dat een grote hoeveelheid voorzieningen en faciliteiten heeft, evenals ligbedden, parasols en boten.
La Costilla
Rota
La Costilla is een van de drukste stranden in Rota, omdat het in hetzelfde stedelijke gebied ligt en allerlei soorten voorzieningen biedt.
Los Corrales
Rota
Playa Corrales wordt begrensd door de Pinar de la Almadraba, die een belangrijke rol in de fysieke en visuele scheiding van de stedelijke omgeving speelt, het is een barrière tussen de natuurlijke en stedelijke omgeving en maakt het mogelijk dat je van het strand kan genieten in complete rust, weg van lawaai, vervuiling en verkeer vanuit de stad. Tegelijkertijd fungeert het als een visuele barrière, omdat het stedelijk gebied niet vanaf het strand kan worden gezien.
Peginas / Aguadulce
Rota
Het is toegankelijk vanaf de wegen A-491, via de Camino de Aguadulce, en de A-2076, richting Rota Norte. Het strand van Pegina-Aguadulce heeft een lengte van ongeveer 2.693,75 meter en strekt zich uit van Punta Candor tot de Arroyo de La Ballena. Het is een strand met een geïsoleerd karakter, met een lage bezettingsgraad en met een totale afwezigheid van faciliteiten, alleen wat afvalbakken langs het strand. Het strand heeft een lage klif, gedeeltelijk bedekt door een duingedeelte, dat het scheidt van traditionele landbouwgronden, met een toenemend aantal woonconcentraties van laagbouw eengezinswoningen. In de laatste decennia heeft het een sterke tegenslag en transformatie ondergaan, als gevolg van de voortdurende kusterosie, geaccentueerd door stormen. Bij eb zijn er platen of rotsachtige oppervlakken.
Piedras Gordas / La Almadraba
Rota
Groot en breed zandstrand, met een bepaald wild aspect, van waaruit u het duinsysteem Dunar de Rota en de pijnbomen aan de kust kunt bewonderen die worden beschermd door de Junta de Andalucía.
Punta Candor
Rota
Het is toegankelijk via de snelweg A-2076, aan de toegang van Rota, richting Rota Norte. Het strand is gelegen in de schilderachtige omgeving van Punta Candor, tussen de monding van de rivier Arroyo Alcántara, en het begin van los corrales de pesca de Rota, en het strand Playa de Pegina.
Puntalillo
Rota
Het is toegankelijk vanaf de Avenida de la Diputación, tussen Avenida Santiago Guillén Moreno en Calle Almadraba. Het strand is gelegen tussen het Hotel Playa de la Luz en het begin van de promenade in de Costilla.