Mijn selectie

Strandgids

 
De provincie Cádiz heeft in totaal 260 kilometer kustlijn en 138 kilometer strand, inclusief baaien, calas, lange en/of brede stukken zand.
Er zijn stranden in alle soorten en maten. Stranden vol geschiedenis, zoals Trafalgar, tegenover de plaats van de beroemde veldslag en stranden met filmlocaties zoals La Caleta, waar scènes uit James Bond-films werden opgenomen. Er zijn baanbrekende stranden zoals la Victoria, een van de eersten in Europa die het felbegeerde EU-milieucertificaat heeft gewonnen, en kleurrijke stranden zoals bij Tarifa, de populaire omgeving voor duizelingwekkende kitesurftricks en -sprongen. In totaal 83 stranden, elk met een eigen karakter.

Sommige zijn gewoon geweldig, zoals de kliffen bij Los Caños de Meca (Barbate) en de baaien in Conil. Sommige stranden gaan samen met natuurlijke monumenten, zoals de duinen op het strand van Bolonia of de natuurlijke visvallen in Rota. Stranden met vele voorzieningen of zonder enkele voorziening, wat je maar wil...

In Cádiz ontmoet de zee vaak de bergen, met landschappen van pijnboombossen en waterrijke gebieden. Punta Candor in Rota en het strand van Castillo de San Fernando hebben allebei zandduinen, maar andere stranden kunnen heel anders zijn, met rotsachtige bodem of die alleen te voet of alleen vanaf de zee te bereiken zijn.

Er zijn stranden die perfect zijn om te windsurfen, terwijl onderwatervissen ook populair is in de kristalheldere wateren van de vele stranden: Los Lances, Bolonia, Valdevaqueros en Torre de la Peña.Bolonia
Tarifa
Dit ongerepde strand met fijn wit zand wordt beschouwd als een windsurf paradijs vanwege de sterke wind die hier aanwezig is. Er zijn hier ook plekken waar naaktrecreatie is toegestaan.
La Barrosa
Chiclana de la Frontera
Dit fijne goudzandstrand, dat zich over ongeveer 6 km uitstrekt, is duidelijk verdeeld in twee verschillende delen.
Playa La Caleta
Cádiz
Het strand van La Caleta, gelegen tussen de kastelen van Santa Catalina en San Sebastián, is het meest populair en bekend in Cádiz. Het meest kenmerkend is de stedelijke omgeving, maar in dit geval een mooie bebouwing, waarin het kuuroord van Nuestra Señora de la Palma en Real en de defensieve vestingwerken opvallen door hun bijzondere architectuur. De voorzieningen zijn zeer compleet, het omvat o.a. bewaking en er wordt dagelijks schoongemaakt.
Afrikano
Chiringuito
Playa de La Jara
11540 Sanlúcar de Barrameda
658 916 379
Atenas Playa
Chiringuito
Playa de la Barrosa
11130 Novo Sancti Petri
856 925 190
Curro Jimenez
Chiringuito
Playa de La Fontanilla
Conil de la Frontera
Kitesurf Chiclana
Surfschool /verhuur
Avda del Atlantico. C.C. El Pino Local 4
11130 Chiclana de la Frontera
956 498 194
Trafalgar Surf School
Surfschool /verhuur
Playa de los Bateles, s/n
11140 Conil de la Frontera
672 062 997
A-frame surf-yogacamp
Surfschool /verhuur
Avenida de la Playa, 269,
11159 El Palmar
664 357 665