Mijn selectie

Barbate

Benalup-Casas Viejas
Alcalá de los Gazules
Inwoners22921
Oppervlakte159.88 km2
Bev.dichtheid143,4 per km2
ComarcaLa Janda
ProvincieCádiz

Tot deze gemeente behoort ook:
- Los Caños de Meca
- Zahara de los Atunes
- Zahora

Barbate: Verborgen eenvoud....
Het ligt prachtig, met aan de ene kant de kust met stranden en hoge rotswanden en aan de andere kant het natuurpark la Breña, met mooie bossen van pijnbomen met hun mooie kleur groen.
Vis met een grote V
Het ligt er een beetje verborgen, heeft niet veel bekendheid en wordt in de zomer vooral bezocht door Spaanse toeristen. Barbate is een typisch Spaans, een beetje provinciaal aandoend stadje aan de kust, tussen Zahara de los Atunes en het dorpje Los Caños de Meca. Barbate ligt 64 m van Cádiz en heeft zo´n 22.500 inwoners.

Heb je het over Barbate, dan heb je het over vis. De geschiedenis van Barbate is altijd al gerelateerd geweest aan de zee. Lang voor de Romeinen waren het de Feniciërs al die hier de beroemde blauwvintonijnen vingen, de zogenaamde atún rojo del Mediterráneo. Deze tonijnen werden gevangen met tonijnvallen, de Almadraba. Halverwege de vorige eeuw is deze manier van vangen weer als evenement in het leven geroepen, als toeristisch spektakel en met de sushi in opkomst een prima combinatie. De jaarlijkse vangst is in het voorjaar, in mei.
Toeristisch staat Barbate vooral op de kaart door de kleinere, meer aantrekkelijke kust plaatsen naast Barbate, Zahara de los Atunes en Los Caños de Meca, met in totaal meer dan 25 km kust met de mooiste stranden van Spanje.

Verwacht in Barbate geen luxe restaurants en hippe lounge tenten, je gaat er vooral naartoe om te genieten van de mooie omgeving, de natuur en het is een prima uitvalsbasis om andere plaatsen te bezoeken.

 
 
 
 
 
Folders over Barbate
Map  Barbate


 
Plaatsen in de buurt van Barbate
Benalup-Casas Viejas
Rechtstreeks naar de prehistorie
Benalup is zo´n slapend wit dorp, met blaffende hondjes, mooie voortuintjes, en wapperend wasgoed. Maar met een van de meest bijzondere vondsten in Spanje.
Conil de la Frontera
Wordt verliefd!
Zodra je iets langer in Conil verblijft, krijgt het gegarandeerd een bijzonder plekje in je hart. Het centrum van de stad is gezellig, Spaans, wit, veel terrasjes en restaurantjes. Smalle straatjes met pleintjes, fonteinen en winkeltjes.
Los Caños de Meca
Libertad e libertad e libertad
Dat is wat je voelt als je in los Caños de bent! Even terug in de sixties! Warmte, zon, muziek, helder water, hoge golven en doen waar je zin in hebt.
Vejer de la Frontera
La buena vida, het goede leven.....
Slenteren door de smalle straatjes, de witte muren met de rijke kleuren van planten en potten, maken een wandeling tot iets onvergetelijks. In elke hoek, in elke gevel, is een prachtig detail te ontdekken.
Zahara de los Atunes
Blauw en groen, groen en blauw
Grote, lange stranden, blauw en groen zeewater dat overloopt in het groen van de natuur, ongerepte stranden zonder promenades en Afrika is met het oog zichtbaar....
 

Zoek hier vakantiewoningen in:
Barbate

 
 Agenda
Semana Santa Barbate 2020
Barbate
5 - 12 April 2020
XIII Semana Gastronómica del Atún en Barbate
Barbate
29 April - 3 Mei 2020
Feria y Fiestas del Carmen Barbate 2020
Barbate
14 - 19 Juli 2020
Procesion Marinera de la Virgen del Carmen de Barbate 2020
Barbate
16 Juli 2020
Festival Cabo de Plata 2020
Barbate
22 - 25 Juli 2020