Mijn selectie

Arcos de la Frontera

Benaocaz
Algodonales
Inwoners30700
Oppervlakte527.54 km2
Bev.dichtheid58,2 per km2
ComarcaSierra de Cádiz
ProvincieCádiz


Arcos de la Frontera: Genieten op hoog niveau
Deze stad is een van de mooiste van de streek, het ligt half op een 96 meter hoge rotspartij, afgebakend door een steile klif. Vanaf de top heb je geweldig uitzicht over het landschap, met een drankje en een hapje bij de Parador....
Genieten op laag niveau
Arcos de la Frontera is de westelijke toegang tot de typische witte dorpen van Andalusië. Een stad met een unieke schoonheid. Op de top van de rots het beroemde kasteel, ooit een moslim fort, gerenoveerd door de hertogen van Arcos, die hem gebruikten als wachttoren tegen het Moorse koninkrijk dat in Granada gevestigd was.
De oude stad heeft nog altijd een Moorse en middeleeuwse sfeer, smalle steile straatjes, grote kerken en nobele herenhuizen en gewone huizen met schitterende witte muren en binnenplaatsen vol planten.

De hoogte varieert tussen de 50 meter vanaf de oever en 195 meter naar de basis van het kasteel, Vanaf het kasteel een ​​adembenemend panoramisch uitzicht op de rivier en het platteland.Er zijn divers mooie uitkijkpunten, de Mirador de la Peña, de Paseo de Boliches, Calle Peña Vieja, Mirador de Abades, Mirador de San Agustín en de torens van San Pedro en Santa María. Deze factoren maken Arcos de moeite waard om te bezoeken.

Niet alleen hoog maar ook laag is er iets bijzonders, het meer, het Embalse de Arcos de la Frontera met een oppervlakte van 143 hectare en een breedte van 4 kilometer op het breedste punt. Door het warme klimaat is het voor veel vogels de plek om te overwinteren, waar u o.a. visarenden en futen kunt vinden. Rondom het meer zijn gerenommeerde restaurants gevestigd, waar we een typisch gerecht van de Arcense-keuken kunnen proeven, waarbij je heerlijk over het meer kunt staren. Als je van sporten houdt, kun je ook kano's huren om een ​​tour te maken en andere watersporten beoefenen. Arcos heeft ook uitstekende condities voor het beoefenen van paragliding of deltavliegen.

Arcos de la Frontera heeft een rijk gastronomisch erfgoed, vooral dankzij de diverse culturen die er eeuwenlang hebben gewoond. Hier vinden we de zogenaamde keuken van de moestuin, een typische keuken waar groenten en peulvruchten worden gecombineerd: waaronder de Alboronía, gebaseerd op pompoen, tomaten en kikkererwten, snijbiet, gevulde artisjokken en selderijsalades, de salpicones, een zeer aromatische schotel, of de typische ajos molineros. Een ander veel voorkomend gerecht is de "mediterrane stoofschotel", gemaakt met rijst, vlees of vis en aromatische kruiden zoals saffraan of paprika. Om zo'n smakelijke keuken te begeleiden, heeft Arcos zijn eigen wijnen, of het nu wit of rood is, baanbrekende witte wijnen in de regio Cadiz en de eerste zeer smakelijke gebottelde Andalusische rode wijnen. Droog wit, zoet wit en verouderd rood worden in dit gebied allemaal gemaakt.

We belichten de Plaza del Cabildo, in het centrum, met enkele van de meest opmerkelijke gebouwen in de stad, waaronder het stadhuis en het hertogelijk kasteel, en de basiliek van Santa Maria Assunta. Deze stad, is dan ook uitgeroepen tot Historisch-artistiek monument in 1962.
Arcos, zoals de meeste steden in deze provincie, dateert het uit de Romeinse tijd. Vanwege de strategische ligging is het altijd een bevoorrechte plek geweest. De naam komt van Arx-Arcis (vesting hoogte) toen het werd gesticht door de Romeinen, toen bekend als nederzetting "Coloniae Arcensium".

Tijdens de Arabische overheersing heette het "Arkos", in die tijd een bloeiende en welvarende stad. Onder de heerschappij van Ben Jazrum werd het in de elfde eeuw een koninkrijk van Taifa. In die tijd werd de stad ommuurd en ontstaat het complex web van straatjes, het militaire fort, de muren, molens, enz.

In de twintigste eeuw verbetert de kwaliteit van leven als het toerisme zijn intrede maakt. Tussen 1950 en 1970 beleefd de stad de grootste groei.

 
 
 

Demografie

Top 10 nationaliteiten + NL+BE

NationaliteitAantalManVrouw
Nederland17107
België1376

Spanje301481504715101
Groot Brittannië1055748
Marokko663531
Roemenië391920
Colombia351025
Italie331815
China311516
Duitsland21129
Frankrijk18108
Brazilië18810
 
 
 
Folders over Arcos de la Frontera
Map  Arcos de la Frontera


 
Plaatsen in de buurt van Arcos de la Frontera
Algar
Klein maar fijn!
Algar ligt tussen de twee belangrijkste natuurparken van Cadiz, Sierra de Grazalema en het Natuurpark Alcornocales. Een perfecte ligging!
Bornos
Blauw, blauw meer
Bornos is gelegen in de regio van de Sierra de Cádiz, ten noorden van de provincie. Omgeven door prachtig glooiend landschap, aan de oever van het grote meer, het Embalse de Bornos, met prachtig uitzicht.
Espera
Watervogels
Espera bestaat uit drie meren en is beroemd om zijn overvloed aan zeldzame watervogels, met name, meerkoeten en eenden. Trekvogels, zoals flamingo's en ooievaars, stoppen hier ook.
San José del Valle
Slapend in een glooiend landschap
Een fijn gemoedelijk klein dorpje, omringd door een prachtig gekleurd, glooiend landschap.
Villamartín
Afwisseling voor iedereen
Villamartín ligt in het hart van de Sierra de Cádiz, vlakbij het meer van Bornos, met veel wildleven in de omringende natuur. Er zijn twee mooie golfbanen.

Zoek hier vakantiewoningen in:
Arcos de la Frontera