Mijn selectie

Algodonales

Arcos de la Frontera
Algar
Inwoners5550
Oppervlakte134.16 km2
Bev.dichtheid41,4 per km2
ComarcaSierra de Cádiz
ProvincieCádiz


Algodonales: Durf jij?
Het is een geweldige bestemming voor degenen die houden van plattelandstoerisme en avontuurlijke sporten,zoals bijvoorbeeld Free Flight. De gitaarmakers van Algodonales zijn beroemd en het heeft ook zeer goede olijfolie.
Alle kanten op
Algodonales staat bekend om zijn overvloed aan water en zijn boomgaarden. Het ligt aan de voet van de Sierra de Lijar, in het hart van de Sierra Gaditana. En heeft een perfecte ligging, in de buurt van steden als Ronda, Sevilla en Jerez, op een kruispunt locatie met uitstekende verbindingen.

Algodonales ligt aan de noordelijke ingang van het natuurpark van Grazalema, tussen de rivieren Guadalete en Guadalporcún. Zeer dicht bij de steden Olvera, Zahara de la Sierra en La Muela. De ligging maakt dat het een goede plek is om verschillende luchtsporten te beoefenen zoals freeflight en paragliden.

Op gastronomisch gebied vindt je hier, vlees, ambachtelijke kazen en wijn, de natuurlijke producten bij uitstek. Tagarninas (groentesoort) stoofpot en geroosterde soepen met asperges zijn de meest typische gerechten, en het gebak met bepaalde Arabische nuances, zoals gaúote. Het is iets typerends voor de gastronomie van het dorp "El Gañote", ze worden gemaakt van ei, bloem, kaneel, suiker, citroenschil, sesamzaad en olijfolie. Typische gerechten zijn gazpacho, de tagarninas stoofschotel, vleeswaren en worstjes, wildstoofschotels, pasta-flora, gañotes en Pestiños.

De oorsprong van Algodonales is gekoppeld aan het beleid van herbevolking van de veroverde gebieden in het begin van de zestiende eeuw. Vanaf 1520, verdelen de hertogelijke familie van Arcos, de Ponce de Leon, de grond, waardoor de kolonisatie van Algodonales begint en in 1566 een dorp wordt en dus de pauselijke bul krijgen voor de bouw van een kerk gewijd aan Santa Ana. In het jaar 1817, krijgt de stad Zahara de onafhankelijkheid, dankzij de weerstand tegen de troepen van Napoleon.

 
 
 

Demografie

 
 
 
Folders over Algodonales
Map  Algodonales


 
Plaatsen in de buurt van Algodonales
El Bosque
Wandelen en pootje baden
El Bosque ligt prachtig en is een heerlijke plek om te wandelen en ja.. te eten, als je van forel houdt, hier vindt je de meest zuidelijke rivier van Europa met forel.
El Gastor
Balkonnetje
Dit dorp staat bekend als El Balcón de los Pueblos Blancos vanwege het prachtige uitzicht vanaf de El Algarín-berg en de top van Las Grajas, de twee hoogste toppen van het gemeentelijk gebied.
Grazalema
Wat een uitzicht!
In het oude deel van het dorp, herkent u de typische structuur van een Arabisch dorp, die altijd hetzelfde is gebleven: smalle straatjes, puntdaken, witte gevels, een landschap van grote schoonheid, kortom, een pareltje in Aldalusië.
Olvera
Karakteristiek
Olvera wordt beschouwd als een van de meest karakteristieke dorpen van de Sierra de Cádiz, ooit het bolwerk in de grensoorlogen, maar nu rust en schoonheid!
Prado del Rey
Weideland van de koning
Een dorp met straten met tuinen en woonplaats van de beroemde Pajarate wijn. Nu worden er vooral lederwaren en meubilair gemaakt, is er nog steeds de wijnproductie, honing en worst.
Puerto Serrano
En trappen maar!
Het is het startpunt van de bekende Via Verde de la Sierra, een populaire wandel- en fietsroute.
Torre Alháquime
Gooi de lijn maar uit
De stad is een populaire wandelbestemming en biedt ook goede faciliteiten voor jagen, fietsen en paardrijden. Vissers worden ook goed verzorgd, met de nabijgelegen rivier de Guadalporcun.
Zahara de la Sierra
Verbluffend
Het witte dorp ligt op één van de meest verbluffende locaties in de provincie Cadiz, zo niet van heel Andalusië. Een kasteel gebouwd op een rotsachtige piek hoog boven het turquoise water van een meer.

Zoek hier vakantiewoningen in:
Algodonales