Mijn selectie

Algar

Algodonales
Alcalá del Valle
Inwoners1413
Oppervlakte26.60 km2
Bev.dichtheid53,1 per km2
ComarcaSierra de Cádiz
ProvincieCádiz


Algar: Klein maar fijn!
Algar ligt tussen de twee belangrijkste natuurparken van Cadiz, Sierra de Grazalema en het Natuurpark Alcornocales. Een perfecte ligging!
Rust ruimte en wild
Het gemeentedistrict wordt omringd door hoogten zoals de "Cerro del Águila" en de "Sierra del Balconcillo". De vegetatie wordt gedomineerd door struikgewas, evenals wilde olijfbomen, en eikensoorten.

Op het laatste punt van de route van de witte dorpen is een pad te vinden vanwaar u Algar kunt bereiken. Met straten op verschillende niveaus, witte gevels en grote bloembedden. De terugweg gaat via dezelfde weg via het meer van Arcos, waar je van het prachtige uitzicht kan genieten.

Algar heeft een rijke gastronomie, gevarieerd en divers in natuurlijke hulpbronnen. De traditionele gerechten zijn gebaseerd op de jacht naar damherten, herten en wilde zwijnen, en in mindere mate patrijs, fazant en konijn, inheemse producten en gebak. Het hert is gestoofd in een verfijnde kruidensaus.

Bekende gerechten zijn de slakken op provinciale wijze, de fazant, de burgaos en cabrillas, gemaakt in een rijke pittige saus.
Algar heeft een fabriek die zich toelegt op de productie van uitstekende producten, waaronder verse gezouten kazen.

Deze gerechten moet u echt proberen:

Gerechten van groot en klein wild, hertenfazantpatrijs en konijn.
Worsten van wild zwijn en herten.
Tortilla's en roerei met asperges, tagarninas en "zancochadas".
Slakken en cabrillas.
Zoetwatervissen, forel, barbeel
Traditionele zoete deegwaren, eierdoughnuts, oliecake, piñonate en kweepeervlees.

De stad Algar is een rustige plaats in de Sierra de Cádiz, waar alle rijkdom van de geschiedenis, en de gebruiken van de mensen werden vastgelegd. De stad werd in 1773 opgericht door Burggraaf en Marquis Carrión van Atalaya Bermeja en Don Domingo López de Carvajal. Lopez de Carvajal was een rijke koopman die later enkele weidelanden verwierf waar hij 25 kolonisten liet wonen, gerekruteerd uit de arme bevolking van Bornos, Ubrique, Benaocaz en Novo Sancti Petri, die hem een achtste deel van de jaarlijkse productie zouden opleveren.

De belangrijkste economische activiteiten zijn landbouw en veeteelt, hout, leer en plattelandstoerisme.
 Algar Algar Algar Algar Algar Algar Algar Algar Algar Algar Algar Algar Algar Algar

 
 
 

Demografie

 
 
 
Folders over Algar
Map  Algar


 
Plaatsen in de buurt van Algar
Arcos de la Frontera
Genieten op hoog niveau
Deze stad is een van de mooiste van de streek, het ligt half op een 96 meter hoge rotspartij, afgebakend door een steile klif. Vanaf de top heb je geweldig uitzicht over het landschap, met een drankje en een hapje bij de Parador....
Bornos
Blauw, blauw meer
Bornos is gelegen in de regio van de Sierra de Cádiz, ten noorden van de provincie. Omgeven door prachtig glooiend landschap, aan de oever van het grote meer, het Embalse de Bornos, met prachtig uitzicht.
El Bosque
Wandelen en pootje baden
El Bosque ligt prachtig en is een heerlijke plek om te wandelen en ja.. te eten, als je van forel houdt, hier vindt je de meest zuidelijke rivier van Europa met forel.
Prado del Rey
Weideland van de koning
Een dorp met straten met tuinen en woonplaats van de beroemde Pajarate wijn. Nu worden er vooral lederwaren en meubilair gemaakt, is er nog steeds de wijnproductie, honing en worst.
San José del Valle
Slapend in een glooiend landschap
Een fijn gemoedelijk klein dorpje, omringd door een prachtig gekleurd, glooiend landschap.
Ubrique
Nieuwe tas?
Dit dorp heeft de middeleeuwse uitstraling van haar herenhuizen, straten en kerken weten te behouden en kreeg een bloeiende leerindustrie, men levert er zeer hoge kwaliteit!
 

Zoek hier vakantiewoningen in:
Algar