Mijn selectie

Alcalá de los Gazules

Barbate
Trebujena
Inwoners5219
Oppervlakte479.59 km2
Bev.dichtheid10,9 per km2
ComarcaLa Janda
ProvincieCádiz


Alcalá de los Gazules: Witte fata morgana in Los Alcornocales
Als een witte fata morgana verschijnt het dorp Alcalá de los Gazules op je netvlies als je er naartoe rijdt. Precies zoals een wit Andalusisch dorp eruit hoort te zien in je verbeelding.
Slapend op een berg
De stad ligt 70 km vanaf Cádiz, landinwaarts, op een hoogte van 165 meter. Het heeft rond de 5600 inwoners. En als je je een beetje verdiept in de geschiedenis van deze stad, is het weer de verbeelding die een rol gaat spelen, dit stadje dateert namelijk al uit 189 voor Christus. Het heeft een rijke geschiedenis met vele oorlogen en bezetters en ze hebben allemaal hier en daar nog iets zichtbaars achter gelaten.
Het is een stad gelegen op een berg, dus vele smalle en steile straatjes, met mooie pleintjes en monumenten.

Aan de rand van Alcalá de los Gazules begin het natuurpark Los Alcornocales, sinds 1989 uitgeroepen tot natuurpark en daarmee gelijk een van de grootste natuurparken van Spanje. Met een oppervlakte van meer dan 160.000 hectare dat zich in een brede strook uitstrekt van het kustgebied van Tarifa, in de straat van Gibraltar, omhoog het binnenland in naar Zahara de la Sierra. Het grootste deel ligt in de provincie Cádiz en een kleiner deel in de provincie Málaga. Een park met een grote diversiteit aan landschappen, flora en fauna en uiteraard vele mogelijkheden voor activiteiten vanuit de stad.

Alcalá de los Gazules maakt deel uit van de "Ruta del Toro", een toeristische route door de provincie Cádiz en heeft betrekking op die gebieden waar stieren worden gefokt en het bijzondere inheemse ras Retinto wordt gefokt, gastronomisch zeer gewaardeerd in de wijde omgeving! Een route die de dieren in hun natuurlijke en prachtige omgeving laat zien.
 Alcalá de los Gazules Alcalá de los Gazules Alcalá de los Gazules Alcalá de los Gazules Alcalá de los Gazules Alcalá de los Gazules Alcalá de los Gazules Alcalá de los Gazules Alcalá de los Gazules Alcalá de los Gazules

 
 
 

Demografie

 
 
 
Folders over Alcalá de los Gazules
Map  Alcalá de los Gazules


 
Plaatsen in de buurt van Alcalá de los Gazules
Benalup-Casas Viejas
Rechtstreeks naar de prehistorie
Benalup is zo´n slapend wit dorp, met blaffende hondjes, mooie voortuintjes, en wapperend wasgoed. Maar met een van de meest bijzondere vondsten in Spanje.
Medina-Sidonia
Zoet en monumentaal
Het balkon van de Bahía de Cádiz door de panoramische vergezichten die je er hebt. Medina Sidonia ligt op een berg en als je de moeite neemt om naar het hoogste punt te lopen wordt je ruimschoots beloont.
Paterna de Rivera
Waar het gezang van la Petenera klinkt
Paterna de Rivera is een prachtig voorbeeld van de meest traditionele Andalusische manier van leven. Het is ook de wieg van grote flamenco zangers, gebied van stieren, koeien en heerlijke zoetigheden volgens oud recept.
San José del Valle
Slapend in een glooiend landschap
Een fijn gemoedelijk klein dorpje, omringd door een prachtig gekleurd, glooiend landschap.

Zoek hier vakantiewoningen in:
Alcalá de los Gazules